8 aylık hamileyim ve hemoroidim var

8 aylık hamileyim,ve hemoroidim iice kendini göstermeye başladı.Genç kızlığımda da vardı ama bu kadar belirgin deildi.Gerçi kanama ve ağrı yok , olmadı da.Sadece acı yediğimde biraz ızdırap veriyor.Ne önerirsiniz?ne yapılması gerekio?ameliyatsız çözümü var mı? teşekkürler şimdiden… (08 Kasım 2010)

Gebelerde, büyümekte olan bebeğin kalça bölgesindeki toplar damarlara bası yapması ve sık rastlanılan kabızlık nedeniyle ıkınma sonucunda, hemoroid ve bacaklarda varisler daha sık görülür. Öncelikle, mutlaka hemoroid durumunda bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız gerekir. Makat bölgenize sürmek için özel kremler, ılık su ile oturma banyosu veya paketlenmiş buz uygulaması yarar sağlar. Makat bölgesine ılık ve soğuğun ardışık olarak kullanılması yarar sağlayabilir. Bazı kadınlar nemlendirilmiş temizlik bezleri ile makat bölgesinin silinmesinden çok yarar görürler. Bu tür tedaviler genellikle bir haftadan kısa süre ile uygulanmalıdır, aksi takdirde o bölgede yoğun ödeme yol açarlar. Bol su ve lif tüketerek kabızlıktan korunmak; acı, ekşi ve baharatlı gıdalardan kaçınmak, kısa ve düzenli yürüyüşler yapmak, gerekirse doktor denetiminde lif takviyesi yani lif içeren bitkisel ilaçlar kullanmak, Kegel egzersizlerini yapmak, uzun süreli oturma veya ayaktan durmadan kaçınmak, uzanma ve yatma sırasında sol yanına uzanmak hemoroid oluşumunu önlemek için yararlıdır. Kegel egzersizleri bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Arnold Kegel tarafından 1940 yılında idrar kaçırma sorunu olan kadınlar için tanımladığı egzersizlerdir. Buradaki ana amaç çatı kemiği (pelvis veya leğen kemiği) tabanında yer alan kasların güçlenmesini sağlamaktır. Aynı şekilde, Kegel egzersizleri ile makat ve kadınlık organındaki (vajina) kan akımı artacağından bu bölgede yara iyileşmesi hızlanır. Kegel egzersizleri, dışkı kaçırma riskini de azaltmaya yardımcı olur. Makattan gaz çıkışını önlemek için nasıl makat kasılırsa ve gevşetilirse, aynı mantıkla hem makat ve hemde kadınlık organı kasılır ve gevşetilir. Kasma hareketi, bacakların bitiştirilmesi, kalça kaslarının kasılması veya nefesin tutulması ile gerçekleştirilir. Aynı şekilde, bu eğitimi almış olan gebe kadınlar, yeterince kasılma olup olmadığını anlamak için doktorlarının izni ile temiz parmağını kadınlık organı (vajina) içine yerleştirdikten sonra kendilerini kasıp parmağın bu kasılmayı hissedip hissetmediğini kontrol edebilirler. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz