hemoroid

benim derdim makatta şişlik ve ağrı hemoroidden şüpeleniyorum tanıdıklar dış hemoroid diyo bunu nasıl anlarım ve şişliğin inmesi için ne yapmalıyım (19 Ağustos 2010)

Size geçmiş olsun. Makatta şişlik ve ağrı yakınmalarınız mevcut, tanıdıklarınız dış hemoroid olduğunu söylüyorlar ve sizde dış hemoroid mi değil mi, bunu sanal ortamda anlamak istiyorsunuz. Makatta şişlik, morluk veya meme ele gelmesi birçok hastalıkta görülebilir. 1. Hemoroid veya basur hastalığında makat içinde veya dışında, yada hem makatın içi ve hemde dışında memeler olabilir. 2. Makatta çatlak durumunda nöbetçi meme dediğimiz aynen hemoroid veya basur memelrinde olduğu gibi memeler olabilir. 3. Rektal polip: bağırsağın iyi huylu tümörlerinde ele şişlik gelebilir. 4. Makat sarkması (rektal prolapsus) makatın aşağıyda doğru sarktığı durumlarda olabilir, kimi zaman hemoroid ile birlikte olabilir. 5. Tümörler: makat bölgesini habis tümörlerindede şişlikler ele gelir. Makatta ağrı, sık rastlanılan ve kişiyi bezdirebilen bir yakınmadır. Makat bölgesinin rutin olarak kullanımı gerekeceğinden hastalar için dışkılama eylemi adeta bir işkence halini alabilir. Makatta ağrıya neden olan en sık nedenler: 1. Basur (hemoroid) 2. makat çatlağı (anal fissür) 3. Proktalgia fugax: sıklıkla 45 yaş altındaki kadınlarda görülür ve nüfusun yaklaşık % 8’ini etkiler. Ağrının nedeni sıklıkla tam olarak belirlenemezken, birçok hekim makat kasındaki (anal sfinkter) spazmın bu duruma yol açtığına inanır. 4. Levator ani sendromu: daha sık olarak kadınlarda görülen ve nüfusun yaklaşık % 6’sını etkileyen bir sorundur. Makatı destekleyen, levator ani adını alan kas grubunun spazmı sonucunda oluşur. Daha nadiren makatta ağrıya neden olan sorunlar ise: makat kanseri (anal kanser), makat bölgesinde iltihap (anorektal apse veya proktit), iltihabi bağırsak hastalığı (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi) veya rektal prolapsusdur. Bu tür bir sorunda, yazdıklarımıdan da anlayabileceğiniz gibi, bu konu çok basit gibi görünmekle birlikte, aslında çok karmaşık olup, bu tür bir durumda ideal yaklaşım utanıp sıkılmak yerine, bağırsak hastalıkları ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz