Makat çatlağı ile normal doğum yapılır mı?

Hocam ilk doğumdan kaldı bende makatta çatlak.doktora gitdim gliserinli krem verdi kullandım iyileştim sonrasında. 1,5sene gecti ve 2kez hamileyim kabız oldum ve tekrarladı anal fissurum. Normal doğum yapa bilirmiyim? (18 Ocak 2020)

Geçmiş olsun. Gebelerin ortalama % 25’inde hemoroid ve % 15’inde makat çatlağı gelişir. Önceden, bu tür sorunları olan kişilerde sorunun gebelik öncesinde çözülmesi ideal yaklaşımdır, zira gebelik ve lohusalık döneminde bu hastaların sorunları şiddetlenir ve bebeğin varlığı nedeniyle acil durumlar dışında iki yıla yakın bu süreçte cerrahi girişim pek uygulanmaz. Buna karşın, hemoroid ve makat çatlağı sorunu ile hamile kalan kadınlarda ameliyatsız tedavi yöntemleri tercih edilir. Bu konuda doktorunuzla görüşmeniz yararlı olur.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz