Makat çatlağı için Botoks uygulanıyor mu?

merhaba esimdede makat catlakligi var iki senedir kremler kullanıyor ama malesef fayda göremiyor .büyük abdeste çıkınca zorlanıyor ve kanama oluyor .malay catlakligina Botoks uygulaniyormu acaba (14 Ocak 2020)

Geçmiş olsun. Makatta aşırı kasılmayı ortadan kaldırmak için makat çatlağı ve anismus gibi hastalıklarda Botoks tedavisietkin bir şekilde uygulanmaktadır. Buradaki ana mantık, iç makat kasının kesildiği, LİS ameliyatına gerek kalmamasıdır, zira LİS ameliyatı sonrasında, erken dönemde (ilk bir ay) % 3 ve geç dönemde (on yıl) % 20 oranında gaz ve dışkı kaçırma riski görülmektedir.BotoksBotulinum toksini içeren bir aşı olduğundan,18 yaşın altındaki kişilere, gebe ve lohusalara uygulanmamaktadır. Bunun dışında, makat hastalıklarında 18-70 yaş aralığındaki kişilere, makat çatlağı ve anismus için Botoks tedavisietkin bir şekilde uygulanmaktadır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz