Hocam ben 19 yaşındayım erkegim son 3 aydır üzerimde bi pis bi koku var son zamanlarda ise bu kokuyu bnde hisseder oldum toplu taşıma araçlarında daha çok hissediyorum çevremdeki insanlarda öyle kimi burnunu kaşıyo kimi yüzünü buruşturuyo kimi öksürmeye başlıyo sosyal bakımdan çok kötüyüm hocam intiharı bile düşündüm herkez yüzünü buruşturuyo 100 metredeki adam oksurunce acaba bnden dolayımı diyorum insanlardan kaçar oldum arıyorlar gidemiyorum kimseyle konuşmaz oldum netden en pahalı sabunları jelleri parfümleri aldım banyo yapıyorum otobuse biniyorum yine o koku rüyamda bile eve misafir gelmiş onların gitmelerini bekliyorum zihnim o kadar etkilenmiş doktora cildiyeye gitdim bişey yok dedi iç hastalıklarına gitdim bisey yok dedi ama var hocam kimin yanına yaklaşsam yüzünü buruşturuyo arkamdan iyi çocuk ama kokuyo diyolar hocam inanın intiharı düşündüm napcam ne edicem bilmiyorum Allah rızası için bana yardımcı olun (24 Mart 2017)
Size geçmiş olsun. İnsan vücudunda bulunan ter bezlerinin aşırı çalışması nedeniyle kötü bir koku oluşabilir. Sıklıkla, tere karışan mikroplar (bakteriler) sayesinde kötü koku meydana gelmektedir. Kötü kokuya neden olan bakteriler ise sıcak ve nemli ortamlarda hızla ürerler. Bunun dışında temizliğe önem verilmemesi (hijyen eksikliği), beslenme alışkanlıkları, kronik kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlari, kalıtımsal bozukluklar, şeker hastalığı (diyabet) ve karaciğer hastalıkları gibi nedenlerden dolayı insan vücudunda kötü kokular ortaya çıkabilmektedir. Bu tür bir durumda bir İç Hastalıkları Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur.
Şayet mesajınızda belirttiğiniz sorun makatta kötü koku ise, bu sorun: gaz ve dışkı kaçırma, ileri evre hemoroid, makat fistülü, makat apsesi, salgı yapan villöz adenom, makat kanseri, rektosel, makat sarkması, iltihabi bağırsak hastalıkları, Fournier gangreni vb. çeşitli durumlarda olabilir. Ayrıca, fasülye, mercimek, lahana, Brüksel lahanası ve soğan gibi bazı gıdalar bağırsak gazının veya dışkının kötü koku almasına neden olduğu bilinmelidir. Bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yarar sağlar.
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.