Anüsün bitişiğinde sertlik

Hocam öncelikle bu rahatsızlığım ilk 10 yıl önce farkettim anusun hemen bitisiginde dışarı doğru anüsü delip dışarı çıkmaya çalışır gibi bir sertlik var dokundugumda sivri üçlü birşey gibi duruyor sanki yediğim bir etin kemiği nasıl olduysa oraya gelmiş cikamamis anuse saplanmis gibi ucu sivri sert . Herhangi bir ağrı vs yapmıyor ve bazen bir ay iki ay hiç görünmüyor bazen birkaç gün ortaya çıkıyor tuvalet yaparken acı veriyor .10 yıl boyunca bazen 2 ay bazen 4 ay da bir belirdi ortaya çıktı . Kısa zaman sürüp yine geriye çekildi hissettirmedi. Şimdi merak ediyorum bu nedir gerçekten yedigim yemegin bi kemigi gelip oraya takılabilir mi. Şimdiden teşekkür ederim (18 Kasım 2015)

Size geçmiş olsun. Makatta sertlik: basur (hemoroid), makat çatlağı, makat apsesi, makat fistülü, proktit, cinsel yolla bulaşan makat hastalıkları, makat siğili, makat sarkması, bağırsak polipleri, rektum kanseri, makat kanseri vb. nedenlerle olabilir. Tavuk, balık, et gibi bir gıdanın kemiğinin makat bölümünde delinmeye yol açması pek beklenmez, zira bu tür delinmeler sıklıkla sindirim sisteminin daha yukarı bölümlerinde (mide ve ince bağırsakta) oluşur. Sizin bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz