Makat siğilleri karında şişlik yapar mı?

merhaba hocam , 4 sene önce makat bölgemde siğiller çıkmıştı, krem kullandım olumlu bir sonuç görmedim. 1 sene öncede yaktırdım. Asıl sorunum , Karnımda şişlik var , Ultrasonike gittim idrarim sıkışık bir şekilde sorun cıkmadı. Endeskopiye gittim yine bir sıkıntı cıkmadı. Acaba siğillerle alakası varmıdır. (Kilolu değilim, sadece karnım şiş) Saygılarımla (10 Nisan 2015)

Karında şişkinlik: hava yutma, karında sıvı toplanması (ascites), kabızlık, bağırsaklarda aşırı gaz olması, karın duvarında fıtık, huzursuz bağırsak sendromu, Çölyak hastalığı, laktoz tahammülsüzlüğü (intoleransı),  kadınlarda adet öncesi dönem, gebelik, kadınlarda yumurtalık (over) ve rahim kisti ve tümörleri, kısmi bağırsak tıkanıklığı, bağırsak divertiküliti, aşırı kilo alma ve yağlanma, böbrek taşı, polikistik karaciğer hastalığı, karaciğer yetersizliği, kalp yetersizliği, böbrek yetersizliği, karın zarı iltihabı, bağırsak dönmesi (volvulus), bağırsak  kanseri, Crohn hastalığı, şeker hastalığı (diyabet), ülseratif kolit, karın içinde apse, Hirschuprung hastalığı, bağırsak tüberkülozu, ailevi Akdeniz ateşi (FMF hastalığı), hipotiroidi, vb. hastalıklar nedeni ile olabilir. Makat siğili sorunun karın şişkinliğine yol açması beklenmez. Makat siğili; anal kondilom veya kondiloma akuminata, makatın çevresini ve içini etkileyen bir durumdur, aynı zamanda cinsel organların etrafını da etkileyebilir. Toplu iğne başı gibi noktalar halinde belirirler. Sıklıkla makatta ağrı veya huzursuzluk yaratmazlar, bu nedenle hasta sorunun farkında bile olmayabilir. Makat siğili, cinsel temasla ve ‘’HPV’’ olarak adlandırılan ‘’human papiloma virüsü’’ ile bulaşır. Makat siğillerinin; % 84’ü makat derisinde ve makat kanalı içinde, % 10’u makat kanalı içinde ve % 6 ise sadece makat derisinde yer almaktadır. Makat siğili (anal kondilom) kendi halinde bırakılırsa mutlaka büyür, çoğalır ve makat kanserine dönüşme riski taşırlar. Bu nedenle, makat siğilinin tedavi edilmesi gereklidir ve tedavi edilmediği takdirde: hastalık, cinsel temasla partnere geçer, gebelerde bebeğe bulaşabilir ve makatta skuamöz (epidermoid) gelişimine yol açabilir. Makat siğilleri: ilaçlar (podofilin, biklorasetik asit,  triklorasetik asit, nitrik asit, imuquimod) infrared koagülasyon veya koter ile yakma, lazer tedavisi, kriyoterapi (dondurma), cerrahi yöntemle çıkartma gibi çeşitli yöntemler ile tedavi edilirler. Tüm tedavi tekniklerinde % 5-40 arasında nüks veya tekrarlama olasılığı mevcuttur.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz