Doğuştan gelen rektovajinal fistül

Merhabalar. Bende doğuştan gelen rektovajinal fistül var ben 27 yaşındayım bu zamana kadar sıkıntı yoktu.(Vajenden gaz kaçırma ve çok nadir olan gaita bulaşığı dışında.) Ama evlendikten sonra sık sık idrar yolu enf oluyorum. Bulunduğum ilde farklı dr lara gittim. ilaçlı tomografi ve emar istediler ama fistül ortaya çıkmıyor. Doktorum fistülün çok küçük olduğunu bunu ortaya çıkaracak başka bir testin olmadığını söyledi. Benim ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz? (13 Aralık 2014)

Size geçmiş olsun. Rektovajinal fistül, doğuştan olabilir veya doğumdan sonra gelişebilir. Doğuştan (konjenital) rektovajinal septumda bir açıklık olması veya yeterince olgunlaşmaması nedeniyle rektovajinal fistül gelişebilir. Olguların % 20-80’i zor doğumlardan sonra, % 6-40’ı leğen kemiğine rektum kanserimakat kanseri vb. nedenlerle ışın tedavisini takiben, % 2-7’si rektosel ve makat sarkması gibi ameliyatlardan sonra iltihabi bağırsak hastalığı vb. nedenlerle gelişebilir. Rektovajinal fistül varlığında kadınlık organından gaz veya dışkı gelir, yada sürekli iltihaplanma gelişir. Hastalığın tanısında mavi boya testi, anoskopi, defekografi, anal MRG, anal manometri, vb. tetkikler kullanılır. Bu tür olguların tedavisi, Kadın Hastalıkları ve Genel Cerrahi Uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Acil şifa dileğimle.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz