Gebelikten sonra kabız olunca makattan kan gelmesi

mrb dktr by bn 19 ysındym makatımdan kabız oldgm zmn dışkıla br kan gelıo acık kırmzı parlk gbı bıse rengı daha once bole srunum yoktu gebelıkte oldu su an 50 gun oldu sezerynle doğum ypalı ve kabız olduğum zmn makatın hmn orda bi şişlik gbı bse oluo ıkındgımda dışkı cıkcagı zmn avcı oluo ve kan gelıo szce ndr bu hemoraıdmıdr knsermı (07 Şubat 2014)

Lohusalık döneminde kabızlık sonrasında makattan kanama yakınmanız mevcut. Gebeliği takiben % 10-15 oranında, lohusalıkta hemoroid ve lohusalıkta makat çatlağı sorununa rastlanır. Lohusalarda makattan kanama bu en sık rastlanılan nedenler dışında: bağırsak divertikülleri, bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, iltihaplı (infeksiyonlu) ishal, bağırsakta anjiodisplazi, makat fistülü, iltihabi bağırsak hastalıkları, bağırsakta beslenme bozukluğu (iskemik kolit), ışın tedavisinin hasarına bağlı gelişen bağırsak iltihabı (radyasyon koliti), kan sulandırıcı ilaç (Aspirin®, Coraspin®, Ecoprin®, Dispril®, Coumadin®, Heparin®, Plavix®, Pradaxa® vb.)ve ağrı kesici ilaçlara (nonsteroid antienflamatuvar ilaçlar) bağlı olan kanamalar, proktit, makat bölgesi yaralanmaları vb. nedenlerle olur.Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmaktır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz