1-Büyük abdestin keçi kakası olması neden kaynaklanıyor. 2-Çerez yediğim zaman (fındık,leblebi vb.)küçük bir parçası bağırsaklarımdan geçerken o gece müthiş bir ağrı veriyor,ta ki dışarı atılana kadar mide bu küçük parçayı parçalayamıyormu,(yaşım 60) (16 Mart 2013)
Dışkıda incelme veya keçi pisliği şekline ufak ve kesik kesik dışkılama bağırsakta huzursuzluk veya düzensizlik yaratan çeşitli hastalıkların varlığında görülebilir. Düşük lifli diyet ile beslenme, kabızlık, rektumda yabancı cisim, hemoroid, makat çatlağı, demir hapı kullanımı, bağırsak divertikülleri, bağırsak düğümlenmesi, bağırsak polipleri, huzursuz bağırsak sendromu, iltihabi bağırsak hastalıkları, bağırsak kanseri, yüksek dozda uyuşturucu kullanımı, soliter rektal ülser sendromu, makat kanseri, rektum kanseri vb. hastalıklarda görülebilir. Sizin bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur.
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.
Hocam merhaba makatımda çatlak vardı.ameliyat olduktan sonra dışkımı yaparken makatım açılmıyordu. 3 ay sonra başka bir doktora gittim makatımın en az % 70 alındığını aynadan baktığımda makatım kuşların gözü gibi bir ölçüde kalmıştı.acilen tekrar ameliyata alındım…bu sefer makatıma bir doku parça ekleme yapıldı.. 6 ay geçti makatım gene esnek değil tam açılmıyor.. ilk ameliyata göre daha iyiyim ama makatım tam açılmıyor…doktorda makat kaslarımın güçlü olduğunu söyledi…bunun tedavisi varmı..
Geçmiş olsun. Ekibimiz ameliyat sonrasındaki sorular ile ilgili sanal ortamda yorum yapmamaktadır. Lütfen ilgili ameliyatı gerçekleştiren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Hastanın ameliyat sonrasındaki bir ay boyunca ilgili cerrahın takip ve tedavisi altında olması gerekir. Bu dönemin sonrasında sorununuzun devam etmesi halinde, 2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.