Makat ile vajina arasındaki boşlukta şişlik

Merhaba hocam benim yaşım 19 ve 4 5 senedir makat ile vajina arasındaki boşlukta şişlik ve morluk var acı yok ağrı yok bana hiç-bir sıkıntısı olmuyor ama sürekli aynı duruyor bir türlü düzelmedi dışkılamada da bir problemim yok çok nadir problemlerim oluyor ve makattan kan geliyor ama sürekliliği olmayan bir şey ne yaptım ise o morluk bir türlü gitmedi acaba kist mi diye düşünüyorum vajinadan mı yoksa makatta dolayı bir sorun var anlayamadım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler (23 Ocak 2021)

Geçmiş olsun. Makat ile vajina arasında şişlik: Bartholin kisti veya apsesi (vajina girişinde kayganlığı sağlayan bezlerin tıkanması veya iltihaplanması), rektovajinal fistül, makat apsesi, makat fistülü, cinsel yolla bulaşan makat hastalıkları, makat siğili, makat kanseri, vb. nedenlerle olabilir. Ek olarak makattan kanama yakınmanızın olması, makatta bir sorunun varlığına işaret eder. Bir Genel Cerrahi Uzmanı’na ve bir Kadın Doğum Uzmanı’na muayene olmanız yarar sağlar. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık,dışkılama zorluğu,makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda randevu hattımızı arayabilirsiniz. Saygılar,

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

7 SORULAR

  1. Hocam merhaba benim vajinanin en altintararinda sağda şişlik ve aşırı derece ağrı var bartholin bezi değil ama ne olduğunu bende bilmiyorum şişlik tam olarak normal doğum da kesi atılan yerde doğum yapalı 13 sene oldu bu şişlik ve ağrı neden olur?beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    • Geçmiş olsun. Makat ile vajina (kadın cinsel organı) arasındaki şişlik: makat apsesi veya makat fistülü, kıl dönmesi, makat siğili, proktit, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları, Bartholin kisti veya apsesi (vajina girişinde cinsel temas sırasındaki kayganlığı sağlayan bezlerin tıkanması veya iltihaplanması), rektovajinal fistül, vb. nedenlerle olabilir. Bu sorun için bir Genel Cerrahi Uzmanı’na ve / veya bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

    • Geçmiş olsun. Makat ile vajina (kadın cinsel organı) arasındaki şişlik: makat apsesi veya makat fistülü, kıl dönmesi, makat siğili, proktit, cinsel temasla bulaşan makat hastalıkları, Bartholin kisti veya apsesi (vajina girişinde cinsel temas sırasındaki kayganlığı sağlayan bezlerin tıkanması veya iltihaplanması), rektovajinal fistül, vb. nedenlerle olabilir. Öncelikle, bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na ve sonra bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

  2. Annem 80 yaşında 1 senedir Vajina ve makat arasındaki yerde çok aşırı bir yanma hissi yara gibi acıyor çok diyor .Hele idrarını yaparken orayaidrar gelince daha çok yanıyor acıyor diyor .Ne önerirsiniz hocam . Saygılar….

    • Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede bir Cildiye (Dermatoloji, Deri Hastalıkları) Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur. Acil şifa dileğimizle.

      • Genital ve makat bölgemin arasında şişlik var çok ağrı yapıyor 4 aydır regli olamıyorum bununla bir ilgisi varmıdır. Şimdeden teşekkür ederim

        • Geçmiş olsun. Mevcut sorun için, öncelikle bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na danışmanız yararlı olur. Acil şifa dileğimizle.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz