Makattan kaygan sıvı geliyor ve kaşıntı yapıyor

makattan kaygan sıvı geliyor yakıcı oluyor ve kaşıntı yapıyor.kabızlık var yaklaşık 2 veya 3 günde dışarı çıkabiliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler (12 Şubat 2011)

Makatta akıntı, kaşıntı ve kabızlık gibi yakınmalarınız var. Makattan akıntı: hemoroid (basur, mayasıl, babasıl), makat fistülü (anal fistül, perianal fistül, anorektal fistül), makat apsesi (anal apse, anorektal apse, perianal apse), enfeksiyonlar (bakteri, parazit), rektumda ülser (soliter rektal ülser sendromu), makat çatlağı (anal fissür), makat kanseri (anal kanser, anal ca, anüs ca.), rektum kanseri (rektum ca.), villöz adenom (bağırsakta salgı yapan poliplerin bulunması), Crohn ve ülseratif kolit gibi iltihabi bağırsak hastalıkları, AIDS hastalığı (HIV olması), makatta tüberküloz, makat siğili (anal kondilom, kondiloma akuminata), bel soğukluğu (gonore), frengi (sifiliz), proktit (rektit, rektum iltihabı), dışkı kaçırma (fekal inkontinens) ve rektosel (rektumdan vajinaya doğru fıtıklaşma olması) nedeniyle olabilir. Makatta kaşıntı: hemoroid (basur, mayasıl, babasıl), makatta çatlak (anal fissür), makatta ıslanma (diyabet ve AİDS hastalığında), ishal, dışkı kaçırma (fekal inkontinens), mantar enfeksiyonları, sedef hastalığı (Psöriazis), Crohn hastalığı, makat fistülü (anal fistül, perianal fistül veya anorektal fistül), kıl kurdu (oksiyür) ve makat çatlağında olan nöbetçi memeler nedeniyle olabilirler. Aynı şekilde; baharatlı ve biberli gıdalar, aşırı çay ve kahve tüketimi, karbonatlı içecekler, süt ürünleri, domates, ketçap, peynir, çikolata ve fındık kaşıntıya neden olabilir. Bunlara ek olarak, makat bölgesini su ve sabun ile sık yıkayan kişilerde, makat bölgesindeki koruyucu özelliği olan bazı yağların yok olması nedeniyle makatta kaşıntı gelişmektedir. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları (kolorektal cerrahi, proktoloji) ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz