apandisit ameliyatı olan bölgede ağrılarım oluyor, kolonoskobi yapılması uygun mudur?

ben 32 yaşındayım sene 1992 yılında apandisit ameliyatı oldum.yalnız ameliyattan sonra benim apandisit olan bölgede şikayetlerim geçmedi.o gün bu gündür o bölgemde çok şiddetli sancılarım oluyor ve acillik oluyorum. çok sıklıkla tekrar etmiyor özellikle kabızsam,gazım varsa ve ayaklarımı üşüttüysem hemen nüksediyor bir defa doktara başvurdum bir netice alamadım kolonoskobi yaptırmak istiyorum sizcede uygunmudur nasıl bir yok izlemeliyim teşekkürler… (25 Aralık 2010)

Geçmiş olsun, 18 yıl önce apandisit ameliyatı geçirdiğiniz ve sonrasında ameliyat bölgesinde şiddetli karın ağrılarınız olduğunu belirtiyorsunuz. Yakınmalarınız ön planda ameliyat sonrasında oluşan bağırsak yapışıklığını andırmakta, ancak aynı yakınmalar bağırsak yapışıklığının karışabileceği hastalıklar: iltihabi bağırsak hastalığı, düşük tehdidi, bağırsak beslenme bozukluğu (mezenterik iskemi), apandisit, kalın bağırsak tıkanıklığı, safra yolu iltihabı, safra kesesi iltihabı, yumurtalık kisti boğulması, pankreatit, kalın bağırsak divertikülü, endometriozis, idrar yolu enfeksiyonu, sindirim sisteminde bulunan yabancı cisimler ve bağırsak iltihabı (gastroenterit) gibi hastalıklarda da görülebilir. Bağırsak yapışıklığı belirtileri: karında şişkinlik, karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal, (erken dönemde), kabızlık (geç dönemde), ateş ve nabız atışlarının artmasıdır (taşikardi). Bağırsak yapışıklığı terimi, ince bağırsak yapışıklıkları için kullanılır. Ameliyatlardan sonra gelişen ince bağırsak yapışıklığı, bağırsak düğümlenmesi nedenleri arasında birinci sırada % 60 ile yer alır. Diğer ince bağırsak düğümlenmesi yapan nedenler ise kanserler (% 20), fıtıklar (% 10), Crohn hastalığı (% 5) ve bağırsak dönmesidir (volvulus – % 3). İnce bağırsak yapışıklığı olan bölgede bir darlık olur ve üzerinde sıvı ve havanın birikmesine bağlı olarak ince bağırsağın üst kısmı genişler. Bu durum, yapışıklık noktasının altı ve üstünde ince bağırsak hareketlerinde (peristaltizm) bir artışa neden olur ve sonuçta bol miktarda yumuşak dışkı ve makattan gaz çıkışı olur. Tıkanıklık noktası ince bağırsağın mideye yakın bölümünde ise kusma meydana gelebilir. Bu durum sonucunda ince bağırsak lenf damarlarında şişme olur ve ince bağırsak duvarında ödem ile sonuçlanır. İnce bağırsağın iç yüzeyine bol miktarda sıvı, tuzlar (elektrolit) ve proteinler dolar ve bu durum su ve tuz kaybına neden olur. Size ön planda kolonoskopi yapılması yararlı olur, zira bu şekilde kalın bağırsakta bir sorun olup olmadığı anlaşılabilir. Şayet kolonoskopi tetkikinizde bir sorun belirlenmezse, ince bağırsak röntgeni veya ‘enteroklizis’ yapılabilir. Konu hakkında daha detaylı bilgiye http://www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari.html linkinden ulaşmanız mümkündür. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz