Hemoroid bant ligasyonu

Iyi aksamlar, Ben hic aci veya sizlama cekmeyen, ………………… isimli ilaci iki haftadir kullanmakta olan ve Amerika’ dan tedbir maiyetinde aldigim “…………………” adli kremi uygulayan bir hastayim. Kronik olmasa da psikolojik kabizlik cekebiliyorum yani, hastalik nuksettiginden beri istatiksel olarak haftanin 6 gunu tuvalete cikiyorum. Bunun yani sira gunluk diyetime cok dikkat ederim. Hemoroid hastaliginin bas gostermesinin sebebini de annemin bunu yasamis olmasina bagliyorum. Son olarak, bolgeyi kontrol ettigimde kucuk bir sislik oldunu gordum. Merak ettigim nokta ise; ameliyat harici ve bant ligasyonu vs. gibi turlu tedavilerin disinda bana ekstradan onerebileceginiz herhangi bir sey var midir? Not: Genel Cerraha basvurmaninin onem ve gerekliliginin farkindayim. Bu arada annem bu hastaligi sadece ilac ve kendi yontemleriyle ileri bir safhadayken yendi. Sorumun amaci da bu tecrubeye sahit olmamdan kaynaklaniyor. Simdiden ilginizden oturu tesekkur ediyorum. Saygilar, (11 Ocak 2011)

Sizde birçok hastamızda olduğu gibi makatınızda şişlik olduğunu fark edip, kendi kendinize hemoroid tanısı koymuşsunuz ve ameliyat harici ve bant ligasyonu vs. gibi tedavilerin dışında bir öneri istiyorsunuz. Öncelikle, sizde hemoroid (basur, mayasıl, babasıl) olduğu bile belli değilken, sanal ortamda size bir tedavi önerebilmek mümkün değildir. Annenizden dolayı tecrübeli olduğunuzu belirtmeniz, hastalarımızın büyük çoğunluğu için güzel bir örnek teşkil ediyor. Hemoroidin makat bölgesinin en sık rastlanılan hastalığı olduğu gerçeği, makat bölgesindeki her şişliğin hemoroid olduğu anlamına gelmez. Makatta şişlik: hemoroid hastalığı (basur, mayasıl, babasıl), anal fissür (makatta çatlak), rektal polip, rektal prolapsus (makat sarkması), makat fistülü (anal fistül, anorektal fistül, perianal fistül), makat apsesi (anal apse, anorektal apse, perianal apse), makat siğili (anal kondilom, kondiloma akuminata), rektum kanseri (rektum ca.) ve anal kanser (anüs kanseri, anüs ca.) gibi sorunlar makatta şişliğe neden olabilir. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları (kolorektal cerrahi, proktoloji) ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz