Lohusalıkta dışkılama zorluğu

selam!ben 36 yaşındayım 13 yıl önce sezaryen doğumdan sonra kabızlık başladı meme dışardan var ama hiç muayeneye gitmedim ve 5 ay önce doğum yaptım ama hamileliğim çok kötü geçtikabızlığım arttı ilk aylarda pehrizlerle bol su içerek bitki çaylar içerek kabızlığımı geçirdim ama dışkılamada zorlanıyorum kabız olmamama rağmen dışkılamada zorluk çekiyorum kendimi kasıyorum çünkü dışkılamadan sonra ağrılarım hat safada oluyone yapmalıyım bilmiyorum bi çözüm bulamadım cevabınızı bekliyorum teşekkürler (23 Aralık 2010)

Geçmiş olsun, yazdıklarınızdan 13 yıl önce doğum sonrasında kabızlık ve makatta şişlik yakınmalarınızın başladığı ve 5 ay önce yaptığınız ikinci doğum sonrasında makatta ağrı ve dışkılama zorluğu çektiğiniz anlaşılıyor. Gebelik sonrasında, lohusalığın ilk 6 haftasında hemoroid (basur, mayasıl, babasıl) ve makat çatlağı (anal fissür) en sık olarak görülen sorunlar olmakla birlikte makatta ağrıya neden olan birçok hastalık vardır. Makatta ağrı, sık rastlanılan ve kişiyi bezdirebilen bir yakınmadır. Makat bölgesinin rutin olarak kullanımı gerekeceğinden hastalar için dışkılama eylemi adeta bir işkence halini alabilir. Makatta ağrıya neden olan en sık nedenler: 1. Basur (hemoroid) 2. makat çatlağı (anal fissür) 3. Makat apsesi (anorektal apse, anal apse veya perianal apse) 4. Proktalgia fugax: sıklıkla 45 yaş altındaki kadınlarda görülür ve nüfusun yaklaşık % 8’ini etkiler. Ağrının nedeni sıklıkla tam olarak belirlenemezken, birçok hekim makat kasındaki (anal sfinkter) spazmın bu duruma yol açtığına inanır. 5. Levator ani sendromu: daha sık olarak kadınlarda görülen ve nüfusun yaklaşık % 6’sını etkileyen bir sorundur. Makatı destekleyen, levator ani adını alan kas grubunun spazmı sonucunda oluşur. Daha nadiren makatta ağrıya neden olan sorunlar ise: makat kanseri (anal kanser), makat bölgesinde iltihap (anorektal apse veya proktit), iltihabi bağırsak hastalığı (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi) veya rektal prolapsusdur. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları (Kolorektal cerrahi) ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz