1.5 ay önce makatımda beliren ağrı ve şişlik için gittiğim doktor damar çatlağı dedi ve hamile oldugumu ögrendim

merhaba.bundan 1.5 ay önce makatımda beliren agrılar ve bi şişlik için doktora gitmiştim damar çatlagı dedi.1 ay ilaç tedavisi verdi.osmolak şurup ve anestol krem vede oturma banyosu ama ilaç kullanırken sıkıntım azdı.ilaçlar bittikten sonra sil baştan herşey oldu acılarım devam ediyo makatımdaki şişlik hala duruyor vede hamile oldugumu ögrendim ne yapmam gerekiyor zor bi dönemdemiyim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim (04 Şubat 2011)

Bence aynı doktora tekrar kontrola gitmenizde yarar var. Gebe ve lohusaların % 10-15’inde makat çatlağı gelişir ve en sık olarak lohusalığın ilk iki ayı içinde görülür. Gebelikte makat çatlağı veya anal fissür, kabızlık veya ishali takiben makatın zorlanması ile yırtılması sonrasında oluşur. Makatta ağrı, kanama, dışkılama güçlüğü ve kaşıntı ile seyreden bir hastalıktır. İri bebekler, uzun süren doğum süreci, geç doğum ve doğum sonrasında gelişen dışkı kaçırma makat çatlağı için uygun zemini hazırlar. Öncelikle, makatta çatlak durumunda bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız gerekir. Makat bölgenize sürmek için özel kremler, ılık su ile oturma banyosu veya paketlenmiş buz uygulaması yarar sağlar. Makat bölgesine ılık ve soğuğun ardışık olarak kullanılması yarar sağlayabilir. Bazı kadınlar nemlendirilmiş temizlik bezleri ile makat bölgesinin silinmesinden çok yarar görürler. Bu tür tedaviler genellikle bir haftadan kısa süre ile uygulanmalıdır, aksi takdirde o bölgede yoğun ödeme yol açarlar. Bol su ve lif tüketerek kabızlıktan korunmak, kısa ve düzenli yürüyüşler yapmak, gerekirse doktor denetiminde lif takviyesi yani lif içeren bitkisel ilaçlar kullanmak, Kegel egzersizlerini yapmak, uzun süreli oturma veya ayaktan durmadan kaçınmak, uzanma ve yatma sırasında sol yanına uzanmak hemoroid oluşumunu önlemek için yararlıdır. Buradaki ana amaç çatı kemiği (pelvis veya leğen kemiği) tabanında yer alan kasların güçlenmesini sağlamaktır. Kasma hareketi, bacakların bitiştirilmesi, kalça kaslarının kasılması veya nefesin tutulması ile gerçekleştirilir. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz