10 yıldır hemeroidim vardı ama 5 gündür çok ileri derecede ağrı ve dışarı doğru şişkinlik oluştu.

10 yıldır hemeroidim vardı ama 5 gündür çok ileri derecede ağrı ve dışarı doğru şişkinlik oluştu. soğukta çok kaldım ondan olabilirmi ne yapmalıyım (05 Şubat 2011)

Geçmiş olsun, 10 yıldır hemoroidiniz olduğunu ve beş günden beri makatta şişlik ve ağrı yakınmanız olduğunu belirtmişssiniz. Öncelikle, daha önce hemoroidiniz olup şu anda farklı bir sorununuz veya gerçekten hemoroidiniz de olabilir. Makatta şişlik yakınmasının sıklıkla hemoroid hastalığı (basur, mayasıl, babasıl) nedeniyle olduğu sanılır, ancak gerçekte birçok nedeni vardır. Hemoroid dışında; makatta çatlak (anal fissür), rektal polip, makat sarkması (rektal prolapsus), makat fistülü (anal fistül, anorektal fistül, perianal fistül), makat apsesi (anal apse, anorektal apse, perianal apse), makat siğili (anal kondilom, kondiloma akuminata), rektum kanseri (rektum ca.) ve anal kanser (anüs kanseri, anüs ca.) gibi sorunlar makatta şişliğe neden olabilir. Makatta ağrı: hemoroid (basur, mayasıl, babasıl), makat çatlağı (anal fissür), makat apsesi (anorektal apse, anal apse veya perianal apse), proktalgia fugax (nedeni bilinmeyen ağrı), levator ani sendromu, makat kanseri (anal kanser, anüs kanseri), proktit (rektit), anal kriptit (makat iltihabı), ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi iltihabi bağırsak hastalıkları, makat bölgesi yaralanmaları ve makattan cinsel ilişki (anal seks, ters ilişki) nedeniyle olur. Ağrıdan korunmak için kadın hastaların kadınlık organının (vajina) arkasına doğru ve erkeklerin ise penis köküne doğru banyonun kenarına oturması veya bir tenis topu üzerine oturması fayda sağlar. Ayrıca, topuklara değme şeklinde gevşeme egzersizleri yararlıdır. Sıcak su ile oturma banyosu ile dönüşümlü olarak paketlenmiş buz uygulaması ağrının azalmasında faydalıdır. Asetaminofen veya Parasetamol grubu ilaçlar ağrıları dindirmede yararlıdır. Proktalgia fugax tedavisinde aslen salbutamol veya albuterol adlı astım ilaçları ve Klonidin adlı tansiyon ilacı kullanılmaktadır, ancak Proktalgia fugax’ı kesin olarak tedavi ettiği bilinen bir ilaç yoktur. Bazı vakalarda Botulinum toksini (Botoks) enjeksiyonu, pudendal sinir blokajının ve Diazepam adlı sakinleştirici ilacın etkili olduğu görülmüştür. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları (kolorektal cerrahi, proktoloji) ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır. 

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz