Normal doğum yapalı 1 ay oldu, 2 haftadır tuvalete çıkarken büyük abdestimi çok zor yapıyorum, kan akıyor ve kaşınıyor

ben normal dogum yapalı 1ay oldu 2 haftadır tuvalete cıkarken buyuk abdestimi cok zoryapıyorum kan akıyorardından kasınıyor resmen aglıyorum budurumda doktora gıtmem gerekırmı cok acı cekıyorum ne olur yardımcı olun (05 Şubat 2011)

Gebe ve lohusaların % 10-15’inde hemoroid (basur, mayasıl, babasıl) ve makat çatlağı (anal fissür) gelişir ve bu tür sorunlar en sık olarak lohusalığın ilk iki ayı içinde görülürler. Gebelerde, büyümekte olan bebeğin kalça bölgesindeki toplar damarlara bası yapması ve sık rastlanılan kabızlık nedeniyle ıkınma sonucunda, hemoroid oluşur. Gebelik veya lohusalıkta makat çatlağı ise, kabızlık veya ishali takiben makatın zorlanması ile yırtılması sonrasında oluşur. Makatta ağrı, kanama, dışkılama güçlüğü ve kaşıntı ile seyreden bir hastalıktır. İri bebekler, uzun süren doğum süreci, geç doğum ve doğum sonrasında gelişen dışkı kaçırma makat çatlağı için uygun zemini hazırlar. Makat bölgenize sürmek için özel kremler, günde 5-6 kez ve 15 dakika süre ile ılık su ile oturma banyosu veya paketlenmiş buz uygulaması yarar sağlar. Makat bölgesine ılık ve soğuğun ardışık olarak kullanılması yarar sağlayabilir. Bazı kadınlar nemlendirilmiş temizlik bezleri ile makat bölgesinin silinmesinden çok yarar görürler. Bu tür tedaviler genellikle bir haftadan kısa süre ile uygulanmalıdır, aksi takdirde o bölgede yoğun ödeme yol açarlar. Bol su ve lif tüketerek kabızlıktan korunmak, kısa ve düzenli yürüyüşler yapmak, gerekirse doktor denetiminde lif takviyesi yani lif içeren bitkisel ilaçlar kullanmak, Kegel egzersizlerini yapmak, uzun süreli oturma veya ayaktan durmadan kaçınmak, uzanma ve yatma sırasında sol yanına uzanmak hemoroid oluşumunu önlemede yararlıdır. Buradaki ana amaç çatı kemiği (pelvis veya leğen kemiği) tabanında yer alan kasların güçlenmesini sağlamaktır. Kegel egzersizleri: pelvik taban kaslarının gücünü arttırmak amacı ile önerilen egzersizlerdir. Ayakları bitiştirirek makat kaslarını (poposunu) kasıp ardından gevşetmek gerekir. Bu egzersizi günde birkaç seans (bir defada 15 kezden, 5 tertip veya toplamda 75 kez yapmalı) yapması makat ve mesaneyi (idrar torbası) kontrol eden kasların güçlendirilmesine ciddi katkı sağlar. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları (kolorektal cerrahi, proktoloji) ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz