Basurun kansere dönüşmesi

Hocam merhaba hemoroidle ilgili bilgi ararken sizin sitenize denk geldim ve sormak istedim. Annemde basur var araştırdığım kadarı ile 4.evrede ağrılı ve hem kendi hayatini hemde sosyal hayatı çok fazla etkiliyor. Basur memeleri dışa doğru çıkmış iki tane olduğunu söylüyor biri küçük diğeri biraz daha büyük .daha önceleri de vardı ama kendine dikkat edince hemn geçiyordu . fakat şimdiki 4,5 gün oldu geçmiyor hemde çok ağrı çekiyor . kanser gibi de durmuyor ama kansere dönüşebilir gibi şeyler duyuyorum babamı kolon kanseri karaciğer metastazindan kaybettik ve anneminde öyle olmasından korkuyorum. İnşallah bu mesajimi gorursunuz ve cavaplarsiniz (18 Haziran 2016)

Öncelikle, annenize geçmiş olsun. Kendisinde makat şişliği olduğunu ve sizlerin internet araştırmalarınıza göre bunun dördüncü evrede basur (hemoroid) olduğunu düşündüğünüzü yazmış ve yoğun bir şekilde makat ağrısı yakınması nedeni ile babanızda olduğu gibi bağırsak kanseri gelişmesinden endişe ettiğinizi yazmışsınız. Makat memeleri hemoroid dışında; makat çatlağı (anal fissür), makat apsesi, makat fistülü, makat siğili, makat sarkması (rektal prolapsus), bağırsak polipleri, rektum kanseri, makat kanseri, vb. sorunlar da makat şişliğine neden olabilir. Hemoroid kanserleşmez, ancak, uzun yıllardan beri hemoroid sorunu olan hastalarda, makatta yeni bir şişlik gelişmesi durumunda, bunun da var olan hemoroid ile ilgili olduğu sanılarak bir rahatlık içine girilir veya hekime gitmekten kaçınılır. Bu dönemde hastalarda makat kanseri (anal kanser, anüs kanseri, anal ca, anüs ca.) veya rektum kanseri (rektum ca.) gibi bir sorun gelişirse ve önemsenmezse, kolaylıkla atlanabilir. Kısacası, hemoroid sonrasında bağırsak kanseri gelişmediği bilinmekle birlikte, bazı bağırsak kanseri olgularının, hemoroid sanılarak, tanı ve tedavide gecikilmesi, ciddi sorun yaratmaktadır. Bu nedenle, makat muayenesinden kaçınmayarak bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmanız yararlı olur.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz