Hemoroit ve bağırsaklarda iltahaplaşma

hocam bende hemoroit var ve bağırsaklarda intaplaşmada var ve bu yüzden sık sık ”büyük abdeste” ve tuvalete çıkıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor önerilerinizi bekliyorum. (19 Aralık 2010)

Size geçmiş olsun, hemoroid ile birlikte bağırsak iltihabından bahsetmişssiniz. Dışkı ile birlikte her defasında kan veya sümüksü bir akıntınız oluyor mu? Şayet oluyor ise, bu durum iltihabi bir bağırsak hastalığının (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı) belirtisi olabilir. Ülseratif kolit, kalın bağırsakların iç yüzeyini döşeyen bölümün iltihaplanması ile seyreden bir hastalıktır. Olguların yaklaşık % 95’inde kalın bağırsağın son kısmı olan rektum bölümünün tutulumu vardır. Ülseratif kolit hastalığı sıklıkla makattan yukarıya doğru kalın bağırsak boyunca yayılır. Sık olarak anlı ishal atakları, sümüksü ishalde olabilir, sürekli dışkı yapma isteği (tenezm), zayıflama, ateş, yüksek nabız, kramp şeklinde karın ağrısı ve bazen yaşlılarda kabızlık görülür. Bağırsak dışı belirtiler ise: eklem iltihapları, ağızda aftlar, göz bozuklukları, safra yolu darlığı (primer sklerozan kolanjit), böbrek taşları ve toplar damar tıkanıklıklarıdır. Crohn hastalığının belirtileri: ishal: kramp şeklinde ve karın sağ alt kısmında ve göbekte ağrı, kilo kaybı, hafif ateş, bağırsak tıkanıklığı, karın içi apseler, karın duvarında ele gelen sert kitle, böbrek taşı, kansızlık, nabız yüksekliği, deri, ağız, göz, eklem, karaciğer ve safra yolu sorunlarıdır. Makat bölgesine ait yakınmalar ise: sümüksü (mukus) dışkı, dışkıda iltihap veya kan, makat çatlağı (anal fissür), makat fistülü (anorektal fistül, anal fistül, perianal fistül), makatta apsedir (perianal apse, anal apse, anorektal apse). Yaşadığınız bölgenin koşullarına göre bir Gastroenteroloji Uzmanı veya Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanızda yarar var.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz