kanama

Sevgili doktor, Yaklaşık 1 ay önce yumurtalıklarımda ve buna bağlı olarak ta bağırsaklarımın bir kısmında oluşmuş olan iltihaptan dolayı bir seri antibiyotik tedavisine başladım. Şu an 27 yaşımda olup daha önce kanamayla ilgili bir şikayetim olmamıştı hatta hemoroitimin olduğundan bile haberdar değildim. Yaklaşık 1 haftadır surekli bir ağrı, yanma hissi içerisindeyim. Her tuvaletim geldiğinde bağırsaklarıma bıçak saplanırmış gibi bir sancı girmekte ki bunu zaten 1 ay önce farkedip doktora gittim ve tedaviye de bu sebeple başladık. Şu aralar her tuvalaete gittiğimde daha tuvaletimi yapmadan kanama başlıyor ve sanki her seferinde bir şeyler yırtılıyormuş gibi bir his oluşuyor. Yalnız şunu belirtmem gerekir ki bu tedavi başlamadan önce 5-6 senelik bir kabızlık şikayetim vardı. İlaçlardan dolayı olduğunu düşünüyorum ama hergün en azından 1 kere tuvalete gidebiliyorum. Şikayetim kısaca aşırı kanama(bu bence tabii) ve yanma hissi. Bunun tedavisi için nasıl bir yol izlemem gerekmektedir? (04 Ağustos 2010)

Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihan yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz