Kolonoskopi sonucu hakkında yorum

MERHABA Babam 56 yaşında bilinen sistematik bir hastalığı yok.Tüm değerleri normal fakat;Son 1,5 yıldır günde 6-7 defa İSHAL olarak tuvalete çıkıyor,kanama vb. bir durum yok.Ve bu süreç içerisinde 15 kilo verdi.Sürekli doktorlara gidildi fakat yapılan KLONOSKOPİ ve ENDOSKOPİ – BT çekimlerinden bir sonuç alınamadı Geçtiğimiz günlerde 2hafta fakültede yattı.Çeşitli tekitler yapıldı.En son yapılan klonoskopi de (TRANSVERS KOLONDA FİSTÜL AĞIZINA BENZEYEN GÖRÜNÜM MEVCUT ) tanısıyla ileri incelemesi istendi ve bu durum sonrasında OPAK LAVMAN ile YAPILAN KOLON PASAJININ RADYOLOJİK İNCELEMESİNDE; Radyolojik olarak sol dirsekte arka kesimde İLEO_KOLON FİSTÜLÜ vardır geçiş buradan olmaktadır.Ancak fistül arkada olduğu için grafiklendirilemedi. Boşalma kısmen yeterlidir.Görülebilen segmentlerde kolon mukozası normaldir. SOL DİRSEKTE İLEO-KOLON fistülü şeklindeki rapor sonuçlarına göre durumun ilaçla tedavisinin olmadığı cerrahlık olduğu tanısı konularak babam taburcu edildi.Ve birkaç cerrah a fikir almak adına danıştığımızda karar vermenin zor olduğu bu hastalığın çook nadir görüldüğü ameliyat sonrasında neler olacağının bilinmediği düzelme oranının % 30 civarında olduğu hastamızın ameliyata alınıp fistülün onarılacak gibi ise onarılacağı onarılamayacak gibi ise kapatılıp tekrar gastroloentoloji ye yönlendirileceği bilgisi verildi. Bu nedenle ameliyatı riskli görüyor,ne yapacağımızı bilmiyoruz.sizden bir cevap bekliyorum hastamızın ishal durumu devam etmekte zaman zaman halsizlik ve ayaklarında ödem oluyor bunun da protein kaybından olabileceğini söylüyorlar.İLGİ VE ALAKANIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYOR,BU DURUM HAKKINDAKİ YARDIMINIZI ve DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ İLGİ ile BEKLİYORUM…. Saygılarımla… (10 Temmuz 2012)

Babanıza geçmiş olsun. Portalimize üye olurken açıkça belirtildiği gibi, başka bir hekimin veya ekibin tedavisi altında olan hastalara sanal ortamda herhangi bir tetkikin,   tedavinin veya ilacın etkinliği gibi konularda yorum yapmıyoruz. Bu tavırdaki mantık sanal ortamda yapılacak bir yorum ile hasta veya yakınlarına yanlış yönlendirme yapabileceğimiz içindir. Özellikle, uzun süreli tedavi gören hastalarda tedavi süresince birçok sorun yaşanır, bu sorunların hiçbirinden haberi olmadan, bir hekimin yorum yapması kesinlikle sakıncalı bir durumdur. Hastaya yarar sağlaması amacı ile yapılan basit bir yorum bile hasta ve hasta yakınlarını büyük bir beklenti içine sokabilmektedir. Bu nedenle, yıllar boyunca Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilerimize ve asistanlarımıza öğretimiz olan, hiçbir hastayı muayene etmeden yorum yapmama ilkesini, biz bozarsak ciddi bir sorun ile karşı karşıya kalırız.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz