Kuyruk sokumumda hemoroid yarası

Merhabalar. 19 yaşındayım.Benim kuyruk sokumumda hemoroid yarası var,geceleri de akıntı yapıyor ama çok az. gün içinde hissetmiyorum herhangi bir sızıntı. bugün doktora gittim bana sadece ameliyat olmam gerektiğini söyledi fakat yara küçücük ve açıkcası o kadar tahlil yapıldı doktor bir tanesini bile kontrol etmedi,bana güven vermedi o doktor 😉 acaba nelere dikkat etmeliyim,doğal yollarla ne gibi çözümlere ulaşabilirim? teşekkürler… (20 Aralık 2010)

Size geçmiş olsun, öncelikle bir yanılgı içinde olduğunuzu belirtmem gerekir, zira kuyruk sokumunda hemoroid olmaz. Bu tür bir durumda, ön planda kıl dönmesi (pilonidal sinüs, sinüs pilonidalis, kist dermoid, dermoid kist) hastalığını düşünmek gerekir. Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu, kasık bölgesi, genital bölge, koltukaltı ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, apse ve fistül (tünel) oluşturmasıdır. Diğer adları ‘dermoid kist’, ‘pilonidal sinüs’ veya ‘sinüs pilonidalis’yani cilt altı kıl yuvasıdır. Sırt ve baştan dökülen kılların kuyruk sokumundaki iki kaba et arasındaki olukta (intergluteal sulkus), kıllı ve terli oluğa takılıp sürtünmelerle oluğun en dibindeki ter bezi deliklerinden vida veya matkap gibi dönerek cilt altı yağ dokusu içine hissettirmeden girmesi, delikler açması ve bu deliklere giren bakterinin de katkısı ile etrafının iltihaplanmasıdır. Kıl dönmesi, 16 ila 30 yaş arası kıllı ve hafif kilolu, genç erkeklerde cinsiyet hormonlarının kıl ve yağ bezlerini etkilemesi ile oluşur. 40 yaş üzerindeki kişilerde nadiren görülür. Batı toplumlarında kıl dönmesi (pilonidal sinüs) görülme sıklığı erkeklerde % 1 ve kadınlarda ise % 0.1 sıklıkta görülür. Ülkemizde yapılan araştırmalarda genç erkeklerde kıl dönmesi görülme sıklığının % 10’a yaklaştığı, yani batı toplumunun yaklaşık 10 katı olduğu belirlenmiştir. İşi gereği uzun süreli oturması gereken kişiler (şöför, sekreter, bankacı, mimar mühendis, vb.), kalça bölümünde fazla sürtünme olması, fazla terleme, şişmanlık, hijyen eksikliği, bölgesel travma ve vücudunun diğer bölgelerinde çıban sorunu olan kişilerde kıl dönmesi oluşma riski artar. Kıl dönmesi, sıklıkla bir kıl kökünün iltihaplanması ve çıban (follikülit veya fronkül) oluşturması ile kıl kökü etrafında şişme ya da ödem yaratır ve kıl kökü tıkanır. Bu tıkanmış olan iltihaplı kıl kökü deri altı yağlı doku içine doğru patlar (rüptür) ve kıl kökü apsesi (pilonidal apse) oluşturur. Bu kıl kökü apsesi zaman içinde deri içinden bir tünel (sinüs) oluşturarak klasik kıl dönmesi (sinüs pilonidalis) sorununu oluşturur. Olguların yaklaşık % 90’ında bu tünelin (pilonidal sinüs), kılların ilerleme doğrultusu olan hastanın başı yönünde, gittiği bilinmektedir. Bu nedenle sıklıkla delik ağzı makattan 5-8 cm uzaklıktadır, çok ender vakalarda tünel (pilonidal sinüs) yukarı değil de aşağıya doğru büyür ve makattan 4-5 cm mesafede olabilir.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz