Piyasada hemoroidle ilgili bazı ilaçlar bitkisel ilaçlar mevcut, hekime danışmadan bunlardan kullanmak doğrumu ve işe yarar mı?

piyasada hemoroid le ilgili bazı ilaçlar bitkisel ilaçlar mevcut.hekime danışmadan bunlardan kullanmak doğrumu ve işe yarar mı. bu bahsettiğim ilacın adı ……………. sanırım benimki daha 1. evrede.öyle fazla acım yok.sadece dışkılama sırasında zorladığım zaman biraz kanlanma oluyo.bana yardım edin lütfen psikoloji bozuldu (10 Ocak 2011)

Bizde hastalarımıza hemoroid tedavisi amacı ile: Psyllium tohumu, metilsellüloz, flavanoidler, tavşanmemesi, enir, herdemtaze, dişi kuşkonmaz, yaban mersini ve at kestanesi gibi çay veya kapsül şeklinde bulunan, çok çeşitli bitkisel takviyeleri önermekteyiz. Bu hem portalimizde belirtilmiş olan ve hem de dünya genelinde yaygın olarak yürürlükte olan bir uygulamadır. Bu tür bitkisel takviyelerin, ilaç statüsüne geçebilmesi için çeşitli bilimsel çalışmalarla yararlılıklarının ispat edilmesi gerekir, buda uluslararası çeşitli kurumlarca onaylandıktan sonra yürürürlüğe giren bir uygulamadır. 30.12.2010 tarihli haberlerde AB ülkelerinde birçok bitkisel ilacın yasaklanacağı açıklandı. http://www.abhaber.com/ozelhaber.php?id=8425 http://www.haber10.com/haber/227420/ Öncelikle, ‘5 kez ameliyat olanların dertlerini bitirmiş’, ‘hemoroide paydos’ ‘hemoroide son’ veya ‘basura son’ gibi duyurulara itibar etmemek gerekir. Şu şekilde düşünmeniz gerekir, tıp alanında nüks sorunu olan hastalıklar için sıklıkla bu sloganlar kullanılır. Genel Cerrahi alanında biz nüks veya tekrarlama sorununu daha çok; hemoroid (basur), makat fistülü (anorektal fistül), bağırsak divertikülü, fıtıklar ve kıl dönmesi (pilonidal sinüs, sinus pilonidalis) gibi hastalıklar ile ilgili yaşarız. Sıklıkla ‘garantili hemoroid tedavisi’ ‘hemoroide paydos’, ‘hemoroide son’ ve ‘hemoroide kesin çözüm’ gibi sloganlar bu nedenle üretilmektedir. Buna karşın safra kesesi veya apandisit ameliyatı ile ilgili bu tür bir slogan yoktur, çünkü bu hastalıklarda organlar yerinden alınır ve istisnalar dışında bir daha sorun ortaya çıkmaz. Yani pratik anlatımla, bir hastalık için hemoroid’de olduğu gibi ne kadar çok fazla tedavi yöntemi önerilmişsse, o hastalığın çözümü o kadar güç demektir. Hemoroid genellikle basit ve kolay tedavi edilebilecek bir hastalık veya sorun gibi görülürken, pratikte bu düşünce geçerli değildir. Hemoroid ameliyatlarından sonra genellikle % 5-15, ameliyatsız tedavilerden sonra % 10-50 arasında tekrarlama oranları vardır. Bitkisel tedavilerin genelde uzun dönemde başarı oranı % 50 civarındadır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz