Basur için ameliyat olup kökten kurtulmalı mı?

merabalar..7 sene önce iç basür başlamıştı o zaman krem, patlıcan suyu vs ile kurtulmuştum. Doktor ağır sporlar yapmamamı tavsiye etmişti ama ben 7 sene spora devam ettim şu an yaş 27 bodybuilding sporu yapıyorum ve bu süre zarfında herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. taa ki bu yaz boksa başlayıncaya kadar tahminimce sürekli ip atlamaktan ve torba yumruklamaktan kaynaklandı ve basur tekrar baş gösterdi hem de bu sefer merdiven çıkamayacak, önceden 100 kilo ağırlıkları kaldırırken 2 sebze poşetini taşıyamayacak duruma gelecek şekilde.. yazdan beri ameliyat olmak ve olmamak arasında gidip geliyorum ve sıcak su, beslenme, dinlenme, ilaç tedavileri uyguluyorum ayrıca alternatif yollara başvurdum at kestanesi, bitkisel ürünler vs. bunların faydasını da gördüm belli bir iyileşme oldu makattaki dolgunluk hissi kayboldu kullanmaya devam ediyorum günlük aktivitelerimi yerine getirebiliyorum ancak tekrar spora başlayacak durumda değilim. şu an tuvaletten sonra meme çıkıyor el ile itince içeri giriyor zaman zaman da tuvalet sonrası hiç meme çıkmıyor bazen de 1 saat süren yanma oluyor. Hocam benim sorum basür tam anlamıyla iyileşme durumu nedir yani ne zaman geçti diyebiliriz ameliyattan sonra da wc sonrası zaman zaman meme çıkıyor mu yoksa kesin ne meme ne şikayet hepsi geçiyor mu..?? Şu an bitkisel tedavilere devam etmekle ameliyat olmak arasındayım…ameliyat olayım da kökten kurtulayım gibi bir fikir doğru mudur.. saygılar… (14 Aralık 2015)

Size geçmiş olsun. Mesajınızda 7 yıl önce iç basur (hemoroid) tanısı aldığınızı ve halen makatta meme yakınmanızın olduğunuz yazmışsınız. Makatta meme yakınması basur (hemoroid) nedeniyle olabileceği gibi, ayrıca; makat çatlağı (anal fissür), makat apsesi, makat fistülü, proktit, cinsel yolla bulaşan makat hastalıkları, makat siğili, makat sarkması (rektal prolapsus), bağırsak polipleri, rektum kanseri, makat kanseri vb. nedenlerle olabilir. Bu nedenle makat muayenesi yapılmadan sanal ortamda size herhangi bir tedavi yöntemi önerilemez. Şayet sorununuz şüphelendiğiniz gibi basur ise, ameliyatsız ve ameliyatlı çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Erken evredeki, yani birinci ve ikinci derecedeki hemoroidlerde ameliyatsız tedavi yöntemleri tercih edilir. Buna karşın, ileri evredeki yani üçüncü ve dördüncü derecedeki hemoroidlerde ameliyatlı tedavi yöntemleri tercih edilmektedir. Sizin bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz