makat bölgemde batma ve yanma hissi var

hocam iyi çalısmalar. 33 yasındayım yaklasık 1.5 aydır makat bolgemde bır batma hıssı yanma hıssı ve normal hayatımı sıkıntıya sokan bır sıkıntı vari herhangı bır şişlik yok tuvalete cıkısımda bır engel yok kanama yok ama batma hıssı ve yanma ve sızlama gıbı bır durum söz konusu. ılık suya oturuyorum rahatlatıyor eczaneden hemoroıd tedavısınde kullanılan bır hap ve krem aldım kullanıyorum ama faydası olmadı galıba bazen rahatlıyorum ama bazende sureklı rahatsızlık hıssı verıyor. bu durum gecıcı mıdır doktora gıtsem nasıl bır sorun ıle karsılasabılırım ve her doktora gıdılırmı tavsıye edebılecegınoız bır yer varmı ızmırdeyım pısıkolojık olarak rahatlatıcı sözler duymak benı rahatlatıcak ama cekıncemden dolayı doktorada gıdemedım. saygılar (19 Kasım 2010)

Size geçmiş olsun, sizin durumunuz birçok hastanın yaşadığı bir sorundur ve aynı zamanda gelişigüzel ilaç kullanımına en güzel örnek aslında. Bu tür durumlarda tanı gecikebileceğinden sorunlar daha ciddi bir hal alabilir. Makatta kaşınma: makatta ıslanma (diyabet ve AİDS hastalığında), ishal, dışkı kaçırma (fekal inkontinens), hemoroid (basur), makatta çatlak (anal fissür), mantar enfeksiyonları (uzun süreli antibiyotik tedavileri sonrasında), sedef hastalığı (Psöriazis), Crohn hastalığı, makat fistülü (anorektal fistül), kıl kurdu ve makat çatlağında olan nöbetçi memeler nedeniyle olabilir. Aynı şekilde, bazı gıdalar da makatta kaşıntıya neden olabilir. Özellikle, baharatlı ve biberli gıdalar, fazla çay ve kahve tüketimi, karbonatlı içecekler, süt ürünleri, domates, ketçap, peynir, çikolata ve fındık makatta kaşıntıya yol açar. Temizlik eksikliğinden dolayı makatta kaşıntı gelişmesi sık rastlanılan bir durum değildir. Ancak, makatta kaşıntı sorunu olan kişilerin büyük bölümünün makat bölgesini su ve sabun ile yıkadığı bilinmektedir. Bu durum makat bölgesindeki koruyucu özelliği olan bazı yağların yok olmasına neden olur ve böylelikle sorun daha komplike bir hal alır. Bu nedenle makatta kaşıntı ve yanma yakınmasları, temizlik sorunu olan kişiler yerine makat bölgesini aşırı temizleyen kişilerde görülür. Kesin tanının konulabilmesi için ideal yaklaşım bir Genel Cerrahi Uzmanı’na, eğer mümkünse bağırsak cerrahisi (kolorektal cerrahi) ile uğraşan bir cerraha muayene olmaktır.

2012 yılından beri, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda,
(0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

UZMANA SOR!

Lütfen sorunuzu buraya yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz